Kinderen

 • Gezicht schilderen

  Gezicht schilderen

 • Gezicht schilderen

  Gezicht schilderen

 • Ganzenmars

  Ganzenmars

 • Draaimolen

  Draaimolen

 • Dieren

  Dieren

 • Theater

  Theater

Voor de kinderen is het Boeren en Beestenboel-evenement een waar festijn.

Dieren
Kinderen zijn dol op dieren. Op deze dag krijgen ze de kans hun lievelingsdier van dichtbij te bekijken, te aaien of maar even aan te raken. Koeien en kalfjes, paarden en veulens, schapen en lammetjes, ze zijn er te kust en te keur.

Uilen

Er zijn ook uilen en een echte oehoe te bewonderen. Nee, nog mooier! Je mag ze op je arm laten zitten. En van heel dichtbij bekijken. Er tegen praten. Dat is gaaf!

Draaimolen

Wie wil er nu niet een ritje maken in zo'n prachtig carrousel: op een paard, in een auto, op de bok van een koets of erin: de draaimolen laat je zwieren en zwaaien, vrolijkheid alom.

Oude tractoren

Allemaal oude trekkers die door de straat heen rijden. Een hele lange optocht. De ene nog mooier dan de andere. Plof, plof, plof, doen ze. En soms best wel hard. 

Gezicht beschilderen
Doe es lekker gek: laat je gezicht veranderen in dat van een lief poezenbekje, een kleurrijke vlinder, een leeuw met wilde manen of wat jij maar wilt: het kan allemaal.

Klederdracht

Met open mond staan kijken hoe de mensen er in vroeger tijden uitzagen: wat een andere kleding hadden ze toen dan jouw spijkerbroek, legging en sneakers van tegenwoordig. Nu krijg je ineens pas echt een idee hoe anders het vroeger was.

Barbier (een ouderwetse kapper)

Er komt ook een echte kapper van vroeger. Met een hele mooie stoel. Maar ook met een heel scherp mes waarmee hij de baard van papa kan scheren. 

En... hij gaat allemaal grapjes maken als hij aan het werk is. Een soort clownkapper. Dat wordt extra lachen als papa in de stoel zit!

Drumband

Niet alleen de ganzenhoeder of de klederdrachtoptocht, ook de drumband met haar vrolijke marsmuziek nodigt uit tot meelopen, je kunt dansen, springen en meezingen, je wordt er vrolijk van: de harmonie brengt mensen altijd bij elkaar!

Korenmolen de Hoop
Heb je trek gekregen van alles wat je gedaan en gezien hebt, of wil je gewoon even rustig zitten en wat drinken? Bij korenmolen De Hoop worden verrukkelijke pannekoeken voor je gebakken, suiker, stroop of spek erop, wat jij maar lekker vindt. En je kunt er natuurlijk iets dorstlessends bij uitkiezen. Er zijn daar de allerleukste vogelhuisjes ooit te verkrijgen: in de vorm van een molen! Kunnen de vogels in jouw tuin ook es doldraaien als de wieken van de molen. Heb pret!