Trekkeroptocht

Trekkeroptocht met historische trekkers

Dit jaar zijn er weer veel oude tractoren van de partij. Als een bonte stoet van toentertijd zullen ze aan het toegestroomde publiek voorbijtrekken. Ook het ringsteken vanaf een trekker - elk jaar een daverend succes met veel gelach en hilariteit - zal weer op het programma staan.

Historie

In 2000 werd begonnen met een optocht van tractoren. Het was een bescheiden begin met een stuk of twintig tractoren. Niet alleen old-timers, maar ook de meest moderne tractoren waren aanwezig. In 2002 werd de optocht opnieuw georganiseerd. Ditmaal deed ook een deelnemer uit Nijkerk mee. Het was Wim van Domselaar met zijn mooie Deutz D25 uit 1962. Hem werd een jaar later gevraagd om intekenformulieren uit te reiken op Boerenmaandag in Nijkerk. Het leverde een flink aantal deelnemers op. In dat jaar (2003) verviel door een uitbraak van varkenspest, het ringsteken met paarden. Omdat het ringsteken altijd een evenement is dat bij het publiek in de smaak valt, werd een ringstekerij voor de trekkers georganiseerd. Het was zeker zo leuk en voor de deelnemers een leuke verrassing. In latere jaren is het ringsteken met de tractoren op een andere manier vormgegeven.

Het aantal deelnemers steeg in latere jaren steeds verder waardoor dit programmaonderdeel bijna aan het succes ten onder ging. Het maakte dat de behendigheidswedstrijden moesten worden ingekort omdat er door het grote aantal deelnemers geen tijd was om een echte wedstrijd te organiseren. De oorspronkelijke startlocatie bij het Woon- en Zorgcentrum De Haven moest worden verlaten vanwege het aantal deelnemers. De start werd verplaatst naar het parkeerterrein bij zwembad de Duker.

De optochten werden soms vergezeld van oude auto’s of bromfietsen en Solexen. Helaas bleek de belangstelling daarvoor toch te gering om er mee door te gaan. Bovendien bleef het aantal tractoren stijgen zodat een keuze voor uitsluitend oude trekkers noodzakelijk bleek. Maar uitzonderingen zijn ook hier de bevestiging van de regel.

Voor meer info of om u op te geven met uw 'ouwerwesse trekker': ga naar de website ouwerwesse trekkerclub bunschoten.